Studiranje

U skladu sa Statutom Elektrotehničkog fakulteta i savremenim evropskim trendovima, svi kursevi su organizovani kao jednosemestralni, a omogućena je izuzetna fleksibilnost u vidu velikog broja izbornih kurseva koji studentima daju mogućnost prilagođavanja sopstvenim interesima, trenutnim potrebama industrije i naučnim tokovima.

U praksi proverena koncepcija obrazovanja kadrova sa širokim matematičkim, savremenim fizičkim i bazičnim elektrotehničkim obrazovanjem, omogućila je, diplomiranim studentima na ovom odseku veliku fleksibilnost i uspešno bavljenje skoro svim oblastima elektrotehnike. Ovakva koncepcija odseka dala je za 50 godina postojanja preko 1500 diplomiranih elektroinženjera, oko 300 magistara nauka i preko 130 doktora nauka.

Atraktivne i moderne discipline koje se razvijaju na odseku kao i potreba za daljim razvojem i korišćenjem ovih struka u istraživačko razvojnim i privrednim ustanovama i dalje privlači veliki broj diplomiranih studenata da nastave školovanje na Master akademskim studijama.