Konkursi

27.9.2022.

Poziv studentima doktorskih studija

Laboratorija za kvantnu biofotoniku Instituta za Fiziku Beograd poziva zainteresovane studente doktorskih studija Elektrotehničkog fakulteta da se pridruže na poslovima projekta Horizon Europe.


13.7.2021.

PhD pozicije

PhD pozicije u Nemačkoj i Austriji. Za sve dodatne informacije možete se obratiti prof. Petru Matavulju.


6.7.2021.

PhD pozicija

Ponuda za doktorske studije na Univerzitetu u Hamburgu u oblasti integrisanih ultrabrzih lasera. Istraživanja se izvode na DESY institutu u grupi za ultrabrzu optiku. Za sve dodatne informacije možete se obratiti prof. Petru Matavulju.


19.4.2021.

PhD i postdoc pozicije

Ponuda PhD i postdoc pozicija na Khalifa University (UAE) i Department of Physics, Institute of Physics of the Czech Academy of Sciences (FZU) u oblasti kvantnih kaskadnih lasera i nelinearne optike poluprovodničkih superrešetki. Zainteresovani se mogu obratiti profesorki Jeleni Radovanović za pojašnjenje i detalje.


11.3.2021.

PhD pozicija na Univerzitetu u Antverpenu

Istraživačka grupa EMAT Departmana za fiziku, Fakulteta prirodnih nauka Univerziteta u Antverpenu traži doktoranda u oblasti transmisone elektronske mikroskopije za učešće na eBeam projektu: "measuring the unmeasurable" Detalje o temi, uslovima i slanju prijave možete pronaći na linku.


25.12.2020.

Nova PhD pozicija na Tehničkom univrezitetu u Gracu

Otvorena je pozicija za izradu doktorata (ili mastera) na TU Graz iz oblasti Mikroelektromehaničkih sistema. Detalje o temi, uslovima i slanju prijave možete pronaći ovde.


16.5.2019

PhD pozicija u Sidneju

Otvorena je pozicija za doktorske studije na Univerzitetu Novi Južni Vels (University of New South Wales) u Sidneju.

Oblast istraživanja je teoretski i kompjutacioni inženjering kvantnih kompjutera u grupi profesora Rahmana. Detaljnije informacije o prijavi na konkurs nalaze se ovde. Za dodatne informacije studenti se mogu obratiti Milošu Dubajiću (m.dubajic@unsw.edu.au) ili direktno poslati CV profesoru Rahmanu (rajib.rahman@unsw.edu.au).


12.4.2019

7th International School and Conference on Photonics PHOTONICA2019

Obaveštavaju se zainteresovane kolege i studenti da je objavljen drugi poziv za sedmu međunarodnu školu i konferenciju na temu fotonike "7th International School and Conference on Photonics PHOTONICA2019" koja će se održati u Beogradu od 26. do 30. avgusta 2019. godine. Uz petodnevni program predavanja i poster sekcija iz različitih oblasti fotonike, u okviru konferencije biće održana i dva propratna događaja: simpozijum na temu mašinskog učenja u fotonici - "Machine Learning in Photonics Symposium" i radionica "The European synchrotron and FEL user organization (ESUO) Regional Workshop".


11.4.2019

ENEN+ Letnja škola

Evropska mreža za nuklearno obrazovanje (European Nuclear Education Network) organizuje letnju školu za studente osnovnih studija od 1. do 5. jula 2019. godine. Teme letnje škole su: nuklearna energija, medicinske primene, zaštita od zračenja i upravljanje radioaktivnim otpadom. Svi troškovi učesnika finansirani su od strane ENEN+ projekta. Rok za prijavu je 1. maj 2019. godine.


2.3.2019

ECLAUSion program

Otvoren je prvi poziv za pozicije za izradu dvojnih doktorskih disertacija iz oblasti nanoelektronike i fotonike u okviru ECLAUSion programa, realizovanog u kolaboraciji Ecole Centrale Lyon i Royal Melbourne Insitite of Technology. Predloge tema doktorskih disertacija, važne datume i kontakt za prijavljivanje možete pronaći na internet stranici programa https://eclausion.ec-lyon.fr/index.php.


7.12.2018

Konferencija PHOTONICA2019

Objavljen je prvi poziv za sedmu međunarodnu školu i konferenciju na temu fotonike "7th International School and Conference on Photonics PHOTONICA2019" koja će se održati u Beogradu od 26. do 30. avgusta 2019. godine. Uz petodnevni program predavanja i poster sekcija iz različitih oblasti fotonike, u okviru konferencije biće održana i tri propratna događaja: Special symposium - Machine learning in photonics, H2020 CARDIALLY, MULTIPLY Workshops i The European synchrotron and FEL user organization (ESUO) Regional Workshop.

Svi dodatni detalji dostupni su na internet stranici konferencije: http://www.photonica.ac.rs.


5.12.2018

Prezentacija Erasmus+ programa

Johanes Kepler Univerzitet Linc i Elektrotehnički fakultet Univerzitet u Beogradu Vas pozivaju na prezentaciju zajedničkog Erasmus+ programa za Master studije.

U sredu 12. decembra u 10h na Elektrotehničkom fakultetu u sali 104 biće održana prezentacija Univerziteta Johanes Kepler (JKU) u Lincu, Austrija. Prezentaciju će održati diplomirani inženjer Margherita Matzer, student doktorskih studija na JKU i namenjena je studentima završne godine osnovnih studija kao i master studentima ali i profesorima i istraživačima koji su zainteresovani da saznaju nešto više o JKU. U prilogu pronađite kratak opis.


15.11.2018

Doktorske studije u Hong Kongu

Otvorene su pozicije za doktorske studije na Kineskom Univerzitetu Hong Kong (The Chinese University of Hong Kong) iz oblasti silicijumske fotonike u grupi profesora Tsanga. Detaljnije informacije o prijavi na konkurs nalaze se na posteru, kao i na posteru posvećenom stipendijama. Za dodatne informacije studenti se mogu obratiti profesoru Petru Matavulju (matavulj@etf.bg.ac.rs).


25.05.2018

Poziv za stručne prakse

Obaveštavamo vas da je otvoren konkurs za obavljanje stručne prakse u oblastima građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Detaljnije informacije mogu se videti u priloženom dokumentu.


23.04.2018

Centar za transfer tehnologije

Univerzitet u Beogradu sa Centrom za transfer tehnologije, kao član Pan-European Seal Professional Traineeship program [1], obezbedio je mogućnost studentima koji su završili osnovne ili master studije na Univerzitetu u Beogradu da konkurišu za plaćenu praksu u trajanju od godinu dana u Evropskoj patentnoj organizaciji [2] (European Patent Office, EPO) i Zavodu za intelektualnu svojinu Evropske unije [3] (European Union Intellectual Property Office, EUIPO).

Prijava je otvorena do 25. aprila u podne. Potrebno je dostaviti CV i motivaciono pismo na adresu ctt@rect.bg.ac.rs. Nakon toga, Univerzitet će odabrati najbolje kandidate koji će zatim podneti online prijavu EPO ili EUIPO uz preporuku Univerziteta.


12.01.2018

Poziv za stručne prakse

Obaveštavamo vas da je otvoren konkurs za obavljanje stručne prakse za studente Univerziteta u Beogradu u preduzećima, kompanijama, agencijama, upravama i sektorima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Program prakse će se realizovati u tri ciklusa tokom školske godine, a u okviru prvog ciklusa za studente Elektrotehničkog fakulteta obezbeđeno je 30 mesta za stručnu praksu (koliko će biti i u drugom i trećem ciklusu). Konkurs je otvoren do 22. januara.

U prilogu se nalazi poziv za studente kao i pregled svih mesta za stručnu praksu. Napominjemo da je ovaj konkurs namenjen pre svega studentima kojima je potrebno da obave obaveznu stručnu praksu.

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se drugu godinu za redom, i rezultat je saradnje Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


07.10.2017

Konkursi za 3 istraživačka mesta

Na projektu Fotonika mikro i nano strukturnih materijala upražnjena su dva mesta za studente doktorskih studija (profil na osnovnim i master studijama nije ograničen na Fizičku elektroniku).

U Centru za metamaterijale Instituta za fiziku, upražnjeno je jedno mesto za studenta master ili doktorskih studija.

Zainteresovani studenti mogu se javiti Jeleni Radovanović (radovanovic@etf.bg.ac.rs) radi detaljnijih informacija


31.05.2017

Diplomski i master radovi iz oblasti Obnovljivih izvora energije

Zainteresovani za izradu diplomskih i master radova iz oblasti Obnovljivih izvora energije, uz mogućnost prakse u Holandskoj firmi Green Trust koja gradi vetropark "Wind Farm Krammer" sa idejom postavljanja solarnih panela na istoj lokaciji, mogu se obratiti prof. P. Mihailoviću.


16.02.2017

Otvorena pozicija za izradu doktorske disertacije iz oblasti regenerativne medicine

Otvorena pozicija za izradu doktorske disertacije iz oblasti regenerativne medicine (Immune-regulatory capacity of mesenchymal stem cells) na Univerzitetu Donau, Krems, Austrija. Uslovi za prijavu i očekivana predznanja koja kandidat treba da poseduje nalaze se u pratećem dokumentu. Kontakt osoba za dodatne informacije je Dr Zoran Djinović, naučni savetnik (zoran.djinovic@acmit.at) ili Prof. Michael Fischer (michael.fischer@donau-uni.ac.at).


27.01.2017

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Univerzitet u Beogradu ima potpisan protokol o saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim je definisana organizacija i realizacija stručne prakse za studente. Praksa se tokom godinu dana realizuje u tri ciklusa (novembar 2016 - februar 2017, mart - jun 2017, jul - oktobar 2017).

Obaveštavamo vas da je u toku prijavljivanje za drugi ciklus stručne prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U okviru drugog ciklusa je za studente Elektrotehničkog fakulteta obezbeđeno 24 mesta. Konkurs je otvoren do 15. februara 2017.

Način prijave i ponuđena mesta za Stručnu praksu su navedena ovde.


23.01.2017

Upražnjeno mesto u Institutu "Vinča"

U Institutu za nuklearne nauke "Vinča", postoji upražnjeno mesto na projektu "Fizika i hemija sa jonskim snopovima". Traži se student doktorskih studija, po mogućstvu na budžetu. Tema je eksperimentalna i vezana za interakciju jonskih snopova sa materijalima i orijentisana pre svega da analizu materijala. Takođe, student bi se bavio računarskim simuliranjem dobijenih spektara. Kontakt osoba: dr Srđan Petrović.


03.11.2016.

Prakse i pozicije u firmi ELSYS

Na ovogodišnjem Job Fair-u, 7. i 8.11. firma ELSYS će detaljnije prezentovati otvorene pozicije za posao i praksu u svojim predstavništima u Beogradu i Novom Sadu:


04.07.2016

Doktorske studije na IMEC-u i Univerzitetu u Luvenu, Belgija

Više informacija o doktorskim studijama na IMEC-u i Univerzitetu u Luvenu, Belgija možete videti na posteru.


30.06.2016. 12:45

2 postdoctoral and 2 PhD positions at the Tyndall National Institute, Cork, Ireland

Theory and simulation of thermoelectric materials near structural phase transitions

2 postdoctoral and 2 PhD positions are available in the Materials Theory Group at the Tyndall National Institute, Cork, Ireland (http://www.tyndall.ie/content/materials-theory-group), under the supervision of Dr. Ivana Savic and Prof. Stephen Fahy. The positions are fully funded for up to 4 years and will commence in September 2016 or soon thereafter.

The goal is to develop a range of computational methods to model thermoelectric transport properties of materials near phase transitions. This will involve state-of-the-art electronic structure methods (based on density functional and many body perturbation theory) to describe electronic and vibrational degrees of freedom and their interactions. Simpler tight-binding approaches will also be implemented. Thermoelectric transport processes will be simulated using the Boltzmann transport equation and molecular dynamics simulations.

This is a highly collaborative project between the groups at Tyndall and Queen's University Belfast (Prof. Jorge Kohanoff, Dr Myrta Gruening and Dr Tchavdar Todorov; http://titus.phy.qub.ac.uk) funded by Science Foundation Ireland (Republic of Ireland) and Department of Education and Learning (Northern Ireland). It will also involve collaboration with experimental groups at Tyndall, Ben Gurion University (Israel) and Stanford (USA), working on material synthesis and characterisation, including ultrafast X-ray techniques.

Postdoctoral applicants must hold a PhD in Physics or a related discipline before the start of the contract. They should have experience in material modelling and computer code development. Preference will be given to candidates with strong background in at least one of the following areas: modelling of electronic or thermal transport properties of materials, density functional theory, GW and/or molecular dynamics.

PhD applicants must hold a first class honours degree or Masters in Physics or a related discipline before the start of the studentship. A strong background in solid state physics and interest in material modelling and computer simulation are required, as well as proficiency in English.

Applicants are encouraged to contact informally Dr. Ivana Savic (ivana.savic@tyndall.ie) and Prof. Stephen Fahy (s.fahy@ucc.ie) with a cover letter (e-mail) and a CV. Details of the official application process will be communicated to the candidates on return.

17.05.2016. 20:45

Erasmus+ program u Španiji

Otvoren je novi konkurs za mobilnost u okviru Erasmus+ programa za studente i nastavno osoblje Univerziteta u Beogradu - Elektrotehničkog fakulteta i Fizičkog fakulteta, kao i istraživače Instituta za fiziku, na Politehničkom univerzitetu u Madridu, Španija.

Na raspolaganju su stipendije za razmenu za studente osnovnih, master i doktorskih studija, u trajanju od 6 ili 10 meseci.

Više informacija o stipendijama može se naći u priloženoj prezentaciji, a u ponedeljak 23. maja 2016. godine će u sobi 104 sa početkom od 12 časova biti održana i prezentacija programa od strane koordinatora za Elektrotehnički fakultet, prof. Jelene Radovanović (radovanovic@etf.bg.ac.rs) na koju su svi zainteresovani dobrodošli.

Rok za prijavu: 16. maj - 7. jun 2016. godine, do 12h.

Website Politehničkog univerziteta u Madridu:

http://www.upm.es/institucional/UPM/CompromisoSocial/UnidadAtencionDiscapacidad

Informacije za strane studente: http://www.upm.es/internacional/Students

Sve prijave vrše se isključivo putem online platforme za mobilnost Univerziteta u Beogradu: http://mobion.bg.ac.rs

Na platformi se nalaze sva uputstva u vezi sa registracijom, pretragom otvorenih konkursa, procedurom prijave i neophodnom dokumentacijom (sekcija: How to apply).

Dodatne informacije možete naći u prilogu.


02.11.2015. 14:45

PhD Studentship in Agile Cloud Service Delivery Using Integrated Photonics Networking- Dublin City University (Ireland)

Job description

Applications are invited for a fully funded 4-year PhD position, as detailed below, to work in the area of high-speed photonic switching systems and optical networking for next generation datacentre networks. The work will form part of a major international research collaboration funded by Science Foundation Ireland and the National Science Foundation in the US. The participating institutions are Dublin City University (Radio and Optical Communications Laboratory), where this positions is based, the University of Arizona (UA) and Columbia University (CU), in the US, as well as Irish research partners Tyndall Lab/University College Cork (UCC), Trinity College Dublin (TCD), and University of Ulster (Ulster) Coleraine. During the course of their work, the successful candidate will have the opportunity to work with and visit a number of the flagship US and Irish research laboratories collaborating on this research project.

Background to Research Topic

The research will address key engineering challenges associated with the design, deployment, management and resilience of future communication networks that will support highly distributed applications and services requiring the high capacity and low latency of photonic networking in and between future data centres. Specifically, this project seeks to meet the grand challenge of efficiently unifying the intra- and inter-data centre networks at the optical layer. The networks inside and between data centres will be transformed from an electronically switched bottlenecked architecture to one with wavelength capacity on-demand, flexibility and scalability. A new optical networking architecture will be investigated that uses optical sources with very fast wavelength agility together with advanced modulation techniques to realize agile delivery of bandwidth-demanding cloud services that can support beyond exa-scale computing. 

Topic:  Photonic Subsystems  (1 x PhD Studentship)

A PhD student is sought to work on the development of photonic subsystems for future inter- and intra- datacentre network connections. The student will work alongside the collaborating optical systems groups from the University of Columbia and University of Arizona, and their research will focus on the use of fast switching  tuneable lasers, and optical frequency combs in reconfigurable optical networks employing coherent optical transmission. Applicants should hold a higher honours degree in engineering, physics or related area and should show a strong potential for conducting international-level research in areas related to the research topic.

Funding Notes

4-year PhD studentships of approximately €17,000 per annum are offered with all university fees paid and a budget is additionally provided for visits to partner institutes (up to 6 months) and to international conferences.

Applications

Applicants should submit a CV and a brief letter of interest.

Please address any queries to: Prof. Liam Barry (barryl@eeng.dcu.ie+353 1 700 5431).


27.10.2015

Doktorske studije pri Univerzitetu u Beogradu

Više informacija o doktorskim studijama iz oblasti biofotonike, pri Univerzitetu u Beogradu iz multidisciplinarnih i interdisciplinarnih naučnih oblasti možete videti ovde.


17.06.2015

Konkurs za doktorske studije na Univerzitetu Twente

Više informacija o konkursu za 2 doktorske pozicije na Univerzitetu Twente u Holandiji pogledajte na ovom linku.


03.06.2015

Poziv na letnju praksu

Više informacija o praksi u Narodnoj banci Srbije pogledajte na ovom linku.


07.04.2015

Studentska praksa, smer Biomedicinski i ekološki inženjering

Studenti četvrte godine osnovnih studija, upisani na smer Biomedicinski i ekološki inženjering, koji su zainteresovani za obavljanje stručne prakse u JP Nuklearni objekti Srbije i u Laboratoriji za zaštitu od zračenja Instituta za nuklearne nauke Vinča treba da se prijave emailom na kstankovic@etf.rs do 13.4.2015. godine (prijava treba da sadrži: ime i prezime studenta, broj indeksa, jedinstveni matični broj i broj lične karte). Praksa će se obavljati u periodu od 15.4.2015. do 15.6.2015. Raspored obavljanja prakse biće napravljen u skladu sa prijavljenim brojem studenata.


07.04.2015. 11:45

Stručne prakse za studente sa smera za Biomedicinski i ekološki inženjering

Studenti četvrte godine osnovnih studija, upisani na smer Biomedicinski i ekološki inženjering, koji su zainteresovani za obavljanje stručne prakse u JP Nuklearni objekti Srbije i u Laboratoriji za zaštitu od zračenja Instituta za nuklearne nauke Vinča treba da se prijave emailom na kstankovic@etf.rs do 13.4.2015. godine (prijava treba da sadrži: ime i prezime studenta, broj indeksa, jedinstveni matični broj i broj lične karte). Praksa će se obavljati u periodu od 15.4.2015. do 15.6.2015. Raspored obavljanja prakse biće napravljen u skladu sa prijavljenim brojem studenata.


18.03.2015. 11:30

Stipendija za master studije

The University of Antwerp offers a possibility for Master Mind Scholarship application, a new scholarship program from the Government of Flanders.

Eligibility criteria:

The applicant is registered as a full-time student (bachelor) at a higher education institution (hereafter 'Home Institution') at the moment of application, and applies to take up a Master degree program at a higher education institution in Flanders (hereafter 'Flemish Host Institution').

The applicant should have a high standard of academic performance and/or potential. He/she meets all academic entrance criteria, including relevant language requirements, for entering the Master program in question offered by the Flemish Host Institution.

Students from all countries can apply. The Home Institution is located outside of Flanders.

Modalities:

The duration of mobility is minimum 1 academic year and maximum the full duration of the master program. If the student obtains less than 45 ECTS in the first year, then he/she loses the scholarship in the second year.

The incoming student is awarded a scholarship of 7.500 Euro per academic year.

We have one such scholarship available for the Master in Nanophysics

https://www.uantwerpen.be/en/education/education-and-training/master-of-physics/programme-info/

If interested, please send urgently your CV and transcript of records to milorad.milosevic@uantwerpen.be. Application should be done before end March, starting date in September 2015.


21.11.2014

Studentske prakse

Studentska praksa u kompaniji ELSYS sa temom dizajna analognih kola u integrisanoj tehnici: detalji prakse.


01.10.2014

Posao u Institutu za fiziku

Centar za fotoniku Instituta za fiziku ima upražnjeno mesto za doktoranta na projektu "Generisanje i karakterizacija nanofotonskih funkcionalnih struktura u biomedicini i informatici". Student bi radio istraživanja iz kvantne i nelinearne optike, eksperimentalni i teorijski rad u oblasti četvorotalasnog mešanja (four wave mixing) u parama alkalnih metala sa ciljem ostvarenja uslova generisanja maksimalno stisnutih stanja (intensity difference squeezing) i uvezanih stanja između konjugovanog i probanog laserksog snopa. Uslov je da je student diplomirao sa prosečnom ocenom iznad 9.0.

Kontakt osoba Brana Jelenković.

24.09.2014

Posao u Institutu za fiziku

Laboratorija za fiziku visokih energija Instituta za Fiziku ima dva upražnjena mesta za studente koji su završili master na ETF-u, a zainteresovani su da se bave istraživanjem i rade u Institutu za fiziku na ATLAS eksperimentu na Velikom hadronskom sudaraču u CERN-u.

Pored analize podataka u okviru eksperimenta radi se i na razvoju softvera i upgrejdu detektora. Jedna od planiranih aktivnosti grupe je R&D za budući ATLAS piksel detektor u okviru DAAD bilateralnog projekta.

Sve dodatne informacije možete dobiti meilom: simic@ipb.ac.rs, ili telefonom: 3713 118 (kontakt osoba: Simić Ljiljana).


17.06.2014. 11:00

Fellowship Opportunities for internships @ ICFO - prakse, master i PhD progarmi u Barseloni

Dear all,

We would like to inform you that ICFO is currently offering opportunities for internships to top-qualified graduate students who wish to carry out the Master/ final degree project or to participate in a research stay in any of the photonics- related research fields. In this sense, we recently launched the "Fellowship Opportunities for internships @ ICFO" call for all interested students who meet the requirements described.

We would kindly like to ask you to distribute this information among your contacts that might be interested in this opportunity. The application form and further details are available at the ICFOjobs website: http://jobs.icfo.eu/, section Under- and Postgraduate Students.

This call will remain open until June 25, 2014.

In case of any further doubts or questions, please don't hesitate to contact us at icfojobs@icfo.eu.


13.01.2010. 02:00

BASILEUS III - PROGRAM AKADEMSKE RAZMENE

U toku je konkurs za učešće u programu Basileus III koji predstavlja razmenu akademskog osoblja između 12 univerziteta iz zemalja Zapadnog Balkana, uključujući i Beogradski univerzitet, i 8 univerziteta iz zemalja Evropske Unije. Pravo učešća na konkursu imaju studenti osnovnih (diplomskih), master i doktorskih studija, kao i post-doktoranti i predavači na univerzitetu. Prijave za konkurs se mogu podneti do 15. februara 2011. godine. Detalji vezani za ovaj program, uključujući kriterijume učešća i prijave za konkurs, mogu se videti ovde.

Univerziteti u Evropskoj Uniji koji su članovi programa Basileus III uključuju:
1. Univerzitet u Gentu, Belgija (Ghent University, Belgium) – koordinator projekta
2. Univerzitet Sofia Antipolis u Nici, Francuska (University of Nice Sophia Antipolis, France)
3. Univerzitet u Lundu, Švedska (Lund University, Sweden)
4. Univerzitet La Sapienca u Rimu, Italija (University of Rome La Sapienza, Italy)
5. Univerzitet u Ljubljani, Slovenija (University of Ljubljana, Slovenia)
6. Univerzitet Sv. Kliment Ohridski u Sofiji, Bugarska (Sofia University St. Kliment Ohridski, Bulgaria)
7. Aleksandrov tehnološko-obrazovni institut u Solunu, Grčka (Alexander Technological Educational Institution (ATEI) of Thessaloniki, Greece)
8. Univerzitet u Hajdelbergu, Nemačka (University of Heidelberg, Germany)

Studentima studentima smera za Nano- i Optoelektroniku i Lasersku Tehniku posebno skrećemo pažnju na istraživačke grupe:

1. Photonics Research Group, Department of Information Technology, Ghent University
Istraživačka grupa za fotoniku Univerziteta u Gentu, u kojoj radi preko 50 ljudi, jedna od najvećih i najpoznatijih grupa u ovoj oblasti u svetu. Grupa tesno sarađuje sa institutom IMEC u Luvenu i uglavnom se bavi silicijumskom fotonikom. Težište rada grupe je na eksperimentalnom istraživanju (dizajn, fabrikacija i testiranje fotoničkih naprava), mada se nekoliko članova grupe se bavi i teorijskim istraživanjem.Za više detalja u vezi ove istraživačke grupe, zainteresovani studenti mogu kontaktirati mr Stevana Stankovića.

2. Liquid Crystals and Photonics Group, Department of Electronics and Information Systems, Ghent University
U okviru Katedre za elektroniku i informacione sisteme, Univerziteta u Gentu, postoji još nekoliko istraživačkih grupa koje studentima mogu biti od interesa.

3. Department of Physics, Faculty of Science, Lund University
U okviru katedre za Fiziku, Univerziteta u Lundu, postoje Laserski centar Lund, kao i Centar za nanonauku i kvantno inženjerstvo


14.07.2008. 17:00

Doktorske studije na Jacobs Univerzitetu u Bremenu

PhD studentship: Organic Electronics
At Jacobs University Bremen, Electronic Devices and Nanophotonics Group
Field(s): electronics
Application deadline: Jul 20 (Sun), 2008
Submitted: Jul 02, 2008
Contact: Prof. Dr. Dietmar Knipp
E-mail: d.knipp@jacobs-university.de
Address: Jacobs University Bremen P.O. Box 750 561 28725 Bremen Germany http://www.faculty.iu-bremen.de/dknipp/group
Job description: Jacobs University Bremen has an opening for a PhD student in the Electronic Devices and Nanophotonics group. The position is available for students with a strong interest in organic electronics, electronic devices, semiconductors and material science. The aim of the project to develop and characterize organic thin film transistors. The successful candidate will have a degree (M.S) in Physics, Electrical Engineering, Materials Science, or related fields. In exceptional cases students with a B.Sc might be considered for the position. The School of Engineering and Science at Jacobs University offers a research-oriented working environment with an informal and dynamic atmosphere and a high degree of interactions between students, faculty and staff. Late applications are accepted until the position is filled.

http://tiptop.iop.org/index.cfm?action=job.desc&jobid=9800

PhD studentship: Photovoltaics
At Jacobs University Bremen, Electronic Devices and Nanophotonics Group
Field(s): optics and optoelectronics
Application deadline: Jul 20 (Sun), 2008
Submitted: Jul 02, 2008
Contact: Prof. Dr. Dietmar Knipp
E-mail: d.knipp@jacobs-university.de
Address: Jacobs University Bremen P.O. Box 750 561 28725 Bremen Germany http://www.faculty.iu-bremen.de/dknipp/group
Job description: Jacobs University Bremen has an opening for a PhD student in the Electronic Devices and Nanophotonics group. The position is available for students with a strong interest in photovoltaics, electronic devices, semiconductors and material science. The aim of the project to develop and characterize thin film solar cells. The successful candidate will have a degree (M.S) in Physics, Electrical Engineering, Materials Science, or related fields. In exceptional cases students with a B.Sc might be considered for the position. The School of Engineering and Science at Jacobs University offers a research-oriented working environment with an informal and dynamic atmosphere and a high degree of interactions between students, faculty and staff. Late applications are accepted until the position is filled.

http://tiptop.iop.org/index.cfm?action=job.desc&jobid=9802